EN | NL
Tweedehands Banden TBB
TBB

BANDEN

Banden omwisselen

Door gebruik slijten de banden, indien de banden niet tijdig vervangen worden kan dit ongewenste situaties opleveren op de weg. Vooral bij een nat wegdek kan dit op onverwachte momenten erg gevaarlijk zijn. Tijdens een noodstop of scherpe bocht bieden versleten banden minder grip op de weg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wegglijden van de auto. De wettelijke profieldiepte in Europa van uw band is 1,6 millimeter. Is de profieldiepte van u band minder dan gaan wij uw band vervangen. De profieldiepte is eenvoudig te meten door middel van een profielmeter. Advies is wel om niet te wachten tot de 1,6 millimeter maar eerder de banden te laten vervangen.

Winterbanden

Het weer in de herfst en winter brengen veel risico’s met zich mee op de weg. Regen IJzel, bladeren, hagel en sneeuw kunnen onveilige situaties met zich meebrengen. Door winterbanden houd je beter grip op de weg. Ze bieden bij koude, natte en gladde omstandigheden een goede veiligheid. De juiste tijd om te wisselen van zomer naar winterbanden is als de temperatuur minder dan 7 graden celcius aangeeft. De kou maakt het rubber van de zomerbanden dan harder en minder elastisch. Hierdoor heeft u minder grip op de weg. Ook rijd u veiliger en zuiniger op winterbanden. Gaat u op wintersport dan bent u beter en veiliger uitgerust met winterbanden. In Oostenrijk zijn de winterbanden zelfs verplicht. In Duitsland bent u niet eens verzekerd als u een ongeval krijgt en u heeft geen winterbanden onder de auto. Als het nodig is dan biedt TBB zelfs de mogelijkheid om uw zomer- of winterbanden op te slaan in hun opslagruimte achter het bedrijf. Dan staan de setjes thuis niet in de weg.

Tweedehands banden

Het gebruiken van tweedehands banden is aan te raden. Het aanschaffen van tweedehands banden is goedkoper en de kwaliteit is te garanderen doordat de banden een kwaliteitstest ondergaan. Hierbij wordt de band op druk gezet, geroteerd en door een waterbad genomen. Hierdoor is het mogelijk om visueel de staat van de banden te controleren. Uiteraard wordt hierbij ook de profieldiepte bepaald zodat de band aan de wettelijke eisen voldoet.

 

 

Banden          Repareren           Balanceren           Uitlijnen            Contact
Balanceren Tyre Business

Copyright © 2011 Tyre Business Belgium
Tyre Business Balanceren
Sitemap | Contact